Säännöt

SÄÄNNÖT

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on suomeksi Vanhempainyhdistys Cadenza ry ja ruotsiksi Föräldraföreningen Cadenza rf. Yhdistyksen kotipaikka on Hanko.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kannustaa Raaseporin musiikkiopiston Hangon toimipisteen opiskelijoita heidän musiikkiopinnoissaan. Lisäksi yhdistys tukee Hangon toimipisteen opettajia heidän työssään sekä avustaa musiikkiopiston järjestämissä tilaisuuksissa. 


Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää konsertteja, koulutustilaisuuksia, retkiä, juhlia ja muita toimintaan liittyviä tilaisuuksia. Yhdistys voi tukea Raaseporin musiikkiopiston Hangon toimipisteen opiskelijoita muun muassa stipendejä jakamalla, avustamalla leiri- ja kurssimaksuissa, matkakuluissa ja materiaali- tai soitinhankinnoissa 


Toimintansa tukemiseksi yhdistys kerää varoja järjestämällä tarjoilu- tai myyntitoimintaa, konsertteja, koulutustilaisuuksia ja arpajaisia. Lisäksi yhdistys voi vastaanottaa lahjoja ja lahjoituksia sekä hakea apurahoja. 


Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

3. Jäsenet

Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen puheenjohtaja tai hallitus. Jäsenen erottamisesta päättää hallitus.

4. Liittymis- ja jäsenmaksu

Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous.

5. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2-4 muuta varsinaista jäsentä sekä 0-5 varajäsentä. Hallituksen kokouksiin kutsutaan osallistumaan opettajaedustaja Raaseporin musiikkiopiston Hangon toimipisteestä. Opettajaedustajalla ei ole äänioikeutta mutta hän voi tehdä esityksiä kokousten asialistoihin.


Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. 


Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. 

6. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri, kukin yksin.

7. Tilikausi

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

8. Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta. 


Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään huhti-toukokuussa ja syyskokous marras-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. 


Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

9. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse. Lisäksi kokouskutsu laitetaan esille musiikkiopiston Hangon toimipisteen ilmoitustaululle.

10. Varsinaiset kokoukset

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:



Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:



Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

11. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.